Subota, Studeni 28, 2015
   
Text Size

Pretraga

LJUBAV I POLITIKA

Opasni požari bjesnili su Hercegovinom. Za Kenana Dizdara još opasniji požar gorio je u očima Vesne, njegove žene. Stajao je na ljestvama i malterisao sobu na spratu njihove kuće. Djeca su bila u školi.
-Deset godina slutim da nešto krupno kriješ od mene, započela je ljutito mašući nekim starim novinama. Bila je nemarno obučena i zbog onog što je vidio ispod prozirne ljetnje haljine  Kenan je samo uzdahnuo. Želio je voditi ljubav, a ne svađati se.
-Deset godina smo u divnom braku, Vesna. Deset godina teškim i poštenim radom stvorili smo ono što malo ko ima. Imamo ljubav, dvoje krasne djece, a naša kuća će uskoro biti gotova. Zašto si tako ljuta? Šta ima u tim novinama što te je uznemirilo? reče  Kenan pomirljivo.
-Pogledaj i sam! Ovdje je moj život. Moj raniji život, reče Vesna podižući novine uvis. Na prvoj strani se vidjela fotografija parlamentarne skupštine BiH. Iza govornice stajao je lik prekrasne žene. Bila je to Vesna. Kenan pretrnu. Kad-tad, do toga je moralo doći. Odjednom, strastvena ljubav bila je bolno daleko.
-U pravu si. Tu je sve ono što si bila i što ti je oduzeto. Bila si najveća političarka iz reda hrvatskog naroda u BiH. Imala si neograničenu vlast, moć i bogatstvo. Ali, mene je samo privuklo to što me ovog časa uzbuđuje ispod tvoje haljine.K tome, prezirao sam sve što je bilo pod znakom politike. Šta sam mogao nego da se pomolim Bogu da ti uzme sve ono što sam mrzio. Uslišio je moju žarku molitvu. Božanskom voljom oduzeo ti je život koji si imala. Ja ne mogu tumačiti Njegove razloge. Mogu samo reći da sam te želio više od svega na svijetu.
-A šta je sa mnom !!? Bila sam vodilja hrvatske politike. Ko mi se sve nije udvarao, ko mi nije ljubio skute!!Svaki moj hir je bio zakon. Mogla sam imati sve što poželim, bjesnila je Vesna gurnuvši nekontrolisano ljestve.
-Samo Bog može imati sve ono što poželi...izusti Kenan padajući na gomilu starih stolica. Sljedećeg časa izgubio je svijest. Probudio se u bolničkoj postelji sporo shvatajući da izgleda odveć jadno sa gomilom gipsanih zavoja. Kraj kreveta je ugledao zabrinuta lica svoje djece. Vesna nije došla ni tokom sutrašnjeg dana. Popodne trećeg dana pojavila se na vratima. Prišla je krevetu bez riječi. Bili su sami u sobi. Svaki trenutak Kenanu se činio kao vječnost. Šta će se desiti? Ima li nade za pomirenje? Znanim pokretom Vesna je priljubila svoje lice uz njegovo. 
-Ne brini, nisam ljuta, prošaptala mu je na uho.- Znaš, kao prava katolkinja uvijek sam vjerovala da je Bog savršen i pravedan. Preko anđela mi poručio da mi je mnogo toga oduzeo, ali i mnogo toga dao. Tebe i djecu posebno.

Comments (0)

NOVI PRETPLATNICI

Pretplatom na online izdanje Naše riječi Vam je omogućen pristup pdf izdanju svakog novog broja Naše riječi. Brz i jednostavan pristup vijestima, konkursima, oglasima i sl.

Pretplata:
godina dana 20,00Eura
pola godine 15,00Eura

Kontakt telefon 032 408 003

Najnovije izdanje

nr.jpg

Ko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 84 

Reklame

 
 
 
 
 
 
 
 

 
Vlasnik autorskih prava
NIPD Naša riječ doo Zenica
ISSN  2233-0909.
Kopiranje i prenos sadržaja
uz dozvolu.