Četvrtak, Studeni 26, 2015
   
Text Size

Pretraga

Tradicionalni novogodišnji koncert - Sweet Memories III

Za 16. decembra u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, sa početkom u 19.30 sati, zakazan je premijerni, novogodišnji koncert Omladinskog hora Zenica sa solistima, prof. Milenka Karovića, koji nosi naziv “Sweet Memories III”. Repriza ovog koncerta održat će se dan poslije, u subotu, 17. decembra. Tim povodom prošlog četvrtka održana je press konferencija, na kojoj su govorili – prof Karović, osnivač, umjetnički rukovodilac i dirigent Hora te  njegovi vokalni solisti – Alen Seferović, Jasna Porčić i Lejla Fehrić te autor scenografije Dragan Gačnik, koji je grafički dizajnirao i kompletan propagandni materijal za ovaj koncert. 
- Ratne, 1993. godini uradili smo prvi koncert “Sweet Memories”, 1998. godine bh. i inostranoj publici predstavili smo se sa “Sweet Memories II” i evo povodom Nove, 2012. godine izvest ćemo  “Sweet Memories III”. Prvi dio ovog našeg koncerta rezervisan je za 16 kompozicija  mega pop i rock zvijezda sa područja ex Jugoslavije, dok ćemo u drugom dijelu pjevati  strane kompozicije. Siguran sam da će naš izbor i domaćih i stranih kompozicija, potaknuti mnogo emocija među publikom, kazao je Karović. Sve kompozicije će uz pratnju Omladinskog hora, Benda Pakt 5 te Orkestra Armina Hodžića, pjevati njegovi solisti – Kanita Alić, Porčić, Seferović i Ajdin Huskić, a kao gost na ovom koncertu  nastupit će sve popularniji mladi bh. pjevač Armin Muzaferija, koji je, prema riječima Karovića, odgovorio  visokim zahtjevima koncerta “Sweet Memories III”.

Comments (0)

NOVI PRETPLATNICI

Pretplatom na online izdanje Naše riječi Vam je omogućen pristup pdf izdanju svakog novog broja Naše riječi. Brz i jednostavan pristup vijestima, konkursima, oglasima i sl.

Pretplata:
godina dana 20,00Eura
pola godine 15,00Eura

Kontakt telefon 032 408 003

Najnovije izdanje

nr.jpg

Ko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 99 

Reklame

 
 
 
 
 
 
 
 

 
Vlasnik autorskih prava
NIPD Naša riječ doo Zenica
ISSN  2233-0909.
Kopiranje i prenos sadržaja
uz dozvolu.