Srijeda, Studeni 25, 2015
   
Text Size

Pretraga

Žena želi da je poštovana, cijenjena... i nakon 8. marta

Ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Bernadeta Galijašević svestrana je žena, te pored veoma odgovorne ministarske funkcije i obaveza u Asocijaciji žena SDA Tešanj i Asocijaciji „Fatma“, aktivno učestvuje i u radu Udruženja žena „Naša porodica“ Tešanj, koje se bavi jačanjem uloge majke i porodice u društvu. Obzirom da živi 100 kilometara od sjedišta ministarstva, radni dan joj traje duže od „normalnog“ radnog vremena. Zbog širokog spektra djelovanja ministarstva, često mora prisustvovati određenim manifestacijama organiziranim uvečer u raznim gradovima kantona.
„Zaposlena žena koja radi, a posebno ako obnaša odgovornu funkciju, mora sve uskladiti, za šta joj treba puna podrška obitelji, a ja to imam od supruga Enesa i sinova Malika i Damira“, kaže ministrica Galijašević.
Rođendan na Dan žena
Kada je u pitanju Dan žena, ministrica Galijašević je u odnosu na druge dame u „lošijem“ položaju, jer joj je 08. marta rođendan, pa obično dobije jedan poklon, za oba praznika.
„Osmi mart je divan dan za svaku ženu. Vidimo da se ženi pridaje sve više pažnje. Međutim, najbolje bi bilo da joj se ta pažnja pridaje svaki dan, da se cijeni njena ličnost, požrtvovanost i zauzetost, ukoliko je zaposlena“, ističe ministrica Galijašević, dodajući da i nezaposlena žena daje značajan doprinos okruženju. Ponekad žene koje rade i obnašaju odgovorne funkcije požele biti samo domaćice. „Tokom godišnjeg odmora pokušam sebi priuštiti bar dan-dva da nemam doticaja s javnošću, jer mi je to potrebno da se posvetim svojoj osnovnoj ulozi domaćice, majke, supruge, kćerke...“, priča Bernadeta.
Krizu u odgoju sinova, gimnazijalca Damira i studenta Malika, na neki način već je prevazišla. „Oni su već skoro odrasli ljudi, sa kojima smo izgradili takav odnos da imaju svoju ličnost, ali se za sve nedoumice nama kao roditeljima mogu obratiti“, priča o odgoju svoje djece ministrica Galijašević.
Najdraže čestitke...
Nastavnice su za Dan žena oduvijek kući išle naručja punih cvjeća, čestitiki i poklona.
„Pokloni nisu bitni, koliko taj odnos prema ženi tokom cijele godine. Svaki poklon ili čestitka su mi dragi, a najdraži dječiji, posebno oni koje su sami naslikali ili napisali iz srca. Također, među najdražima su mi čestitke mojih bivših učenika, koji su sada odrasli ljudi i imaju svoje porodice“, kaže o Danu žena ministrica Galijašević. E.B.

Comments (0)

NOVI PRETPLATNICI

Pretplatom na online izdanje Naše riječi Vam je omogućen pristup pdf izdanju svakog novog broja Naše riječi. Brz i jednostavan pristup vijestima, konkursima, oglasima i sl.

Pretplata:
godina dana 20,00Eura
pola godine 15,00Eura

Kontakt telefon 032 408 003

Najnovije izdanje

nr.jpg

Ko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 165 

Reklame

 
 
 
 
 
 
 
 

 
Vlasnik autorskih prava
NIPD Naša riječ doo Zenica
ISSN  2233-0909.
Kopiranje i prenos sadržaja
uz dozvolu.